O nama

Firma Markonis za osnovnu delatnost ima proizvodnju opreme i opremanje sanitetskih i specijalnih vozila (vozila za prevoz invalidnih lica, prevoz novca, prevoz zatvorenika, specijalne namene, minibusevi i druga).

Pored kompletnog spoljašnjeg i unutrašnjeg opremanja u svom proizvodnom programu imamo:

Automatska sanitetska nosila

Kardiološke stolice

ABS i poliesterski enterijer za sve tipove sanitetskih vozila, prilagodjeni vrsti vozila i posebnim zahtevima korisnika

Svetlosno zvučna signalizacija, sedišta i svi ostali prateći elementi potrebni za opremanje svih tipova sanitetskih i specijalnih vozila

Markonis posluje i razvija se punih 25 godina, a osnov je tim ljudi koji ima dugogodišnje iskustvo u karosiranju svih tipova sanitetskih vozila sa specifičnim zahtevima korisnika.

Kompaktnost prostora od 2500 kvadratnih metara magacinsko, proizvodno, montažnog  i salonskog prostora pruža kapacitet od 15 opremljenih kombi vozila mesečno. Za serijske isporuke većeg broja vozila imamo raspoložive kapacitete u okviru kompanijskog prostora , mogućnost montaže 40 vozila istovremeno sa ogradjenim i obezbedjenim parking prostorom kapaciteta 100 kombi vozila. Na drugoj lokaciji posedujemo halu površine 360kvm koja se koristi za prozvodnju poliseterskih odlivaka za sve tipove sanitetskih  i specijalnih vozila.

Prioritet nam je uvođenje konstantnih tehničkih inovacija kao i uvođenje novih kvalitetnijih materijala u izradi opreme koja je dekorativno uobličene novim dizajnom – Spens. U poslednjih 20 godina smo izlagači sanitetskih vozila na sajmovima automobila i sajmovima medicine u Beogradu. Ponosni smo na činjenicu da nam se naši kupci vraćaju, brzim servisom pratimo njihove potrebe za održavanjem ugradjene opreme.

Tržišta na kojima smo prisutni: Srbija, Kosovo, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, nova tržišta u razvoju – isporučena 2 vozila u Italiji po standardu 1789:2007.