O nama

Firma Markonis za osnovnu delatnost ima proizvodnju opreme i opremanje sanitetskih i specijalnih vozila (vozila za prevoz invalidnih lica, prevoz novca, prevoz zatvorenika, specijalne namene, minibusevi i druga).

Pored kompletnog spoljašnjeg i unutrašnjeg opremanja u svom proizvodnom programu imamo:

    Automatska sanitetska nosila

    Kardiološke stolice

    ABS i poliesterski enterijer za sve tipove sanitetskih vozila, prilagodjeni vrsti vozila i posebnim zahtevima korisnika

    Svetlosno zvučna signalizacija, sedišta i svi ostali prateći elementi potrebni za opremanje svih tipova sanitetskih i specijalnih vozila

Markonis posluje i razvija se punih 17 godina, a osnov je tim ljudi koji ima dugogodišnje iskustvo u karosiranju svih tipova sanitetskih vozila sa specifičnim zahtevima korisnika.

Kompaktnost prostora od 300 kvadratnih metara magacinsko, proizvodno, montažnog prostora pruža kapacitet od 10 opremljenih kombi vozila mesečno. Za serijske isporuke većeg broja vozila imamo raspoložive kapacitete u zakupu u okviru EI industrije Niš, mogućnost montaže 20 vozila istovremeno sa ogradjenim i obezbedjenim parking prostorom kapaciteta 100 kombi vozila. Takođe posedujemo halu za serijsku montažu vozila površine 360 kvadratnih metara sa kapacitetom montaze jednog vozila dnevno.

Trenuta investicija je poslovni centar od 2.400m2 u izgradnji sa salonskim i proizvodnim prostorom na bulevaru Cara Konstantina bb, ispred EI industrije.

Prioritet nam je uvođenje konstantnih tehničkih inovacije kao i uvođenje novih kvalitetnijih materijala u izradi opreme koja je dekorativno uobličene novim dizajnom – Spens. U poslednjih 15 godina smo izlagači sanitetskih vozila na sajmovima automobila i sajmovima medicine u Beogradu. Ponosni smo na činjenicu da nam se naši kupci vraćaju, brzim servisom pratimo njihove potrebe za održavanjem ugradjene opreme.

Tržišta na kojima smo prisutni: Srbija, Kosovo, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, nova tržišta u razvoju – isporučena 2 vozila u Italiji po standardu 1789:2007.